Dag 03
13 mei 2025 - Orlando (Florida), Verenigde Staten
Het is weer vroeg dag 🙄. Om 3 uur word ik wakker en om kwart voor 5 ga ik er maar uit. Heel irritant dit. Ik heb nooit last van een jetlag, maar nu?! Pff. Nou ja, vanavond maar weer vroeg liggen dan. Will en Fleur hebben er geen last van, die slapen lekker tot 7 uur of zo. Het mos nie magge! 🫣
Vandaag kloppen de voorspellingen wel helaas. Het regent en het blijft regenen. De hele dag. Nog niet naar een park dus, maar naar iets overdekts. Er zijn wel wat mogelijkheden en Fleur en Will vinden de grootste Shopping Mall uit de omgeving wel een goed idee. Kunnen we mooi met de auto, die hebben we niet voor niks gehuurd tenslotte 😁. Will vindt het wel leuk, rijden in een Jeep.
Voor we weggaan koop ik online vast tickets voor Universal Studios en Islands of Adventure voor morgen en overmorgen. Even slikken bij het afrekenen, maar ach, dit doen we maar 1x in ons leven zullen we maar denken (en voor de mensen die mij al heel lang kennen, ja dat durf ik te zeggen, want dit is echt anders dan Disneyland Parijs 😇). De komende 3 dagen dus onder de pannen. Nou ja, niet juist, lekker buiten, maar alles geregeld dus.
Het is ongeveer 20 minuten rijden naar the Florida Mall en wanneer we er zijn, is de parkeerplaats nog grotendeels leeg. Het is er echt groot. En in tegenstelling tot de Mall van gisteren zijn het hier bijna allemaal winkels waar wij ook in "mogen". En durven 🤭. Er is een gigantische sportzaak, waar alles op sport gesorteerd is, echt mooi. Vooral de honkbalafdeling is even genieten natuurlijk. Er zijn ontelbare kledingzaken, snoepwinkels, parfumerieën, speelgoedwinkels, smoke shops (Will en Fleur kopen toch maar een vape allebei) en nog veel meer. Ook een dining pavilion, waar we weer een heerlijke sandwich eten. Met patat 😇.
Daarna slaag ik voor mijn eerste cadeautje en worden we een zaak in gepraat door twee jonge mannen. Altijd leuk als ze je iets aan willen smeren. Of op willen smeren in dit geval 🤣. Ik laat me weer gewillig "behandelen" door 1 van de 2 en we hebben een leuk gesprek met zijn vieren. Tot hij opmerkt dat hij mijn tattoo mooi vindt en vraagt wie Sebastian is. Dan wordt het serieus. Maar wel leuk serieus. Uiteraard koop ik geen van de smeersels die hij me aanraadt, want ik heb nog nooit iets op gesmeerd en weet nu al dat ik dat ook niet ga doen. Ik hoef dus de prijs niet eens te weten (scheelt weer een hartverzakking 😁), maar het was wel een leuke onderbreking even.
We lopen nog wat rond en gaan dan op zoek naar de uitgang waar we geparkeerd hebben. Die vinden we niet, maar buitenom lukt het gelukkig wel. De parkeerplaats is inmiddels helemaal vol! In de auto drukt Will weer op een paar van de vele knopjes en ineens springt het scherm aan. We hadden geen GPS gereserveerd, dus ik gebruikte Google maps, maar deze routeplanner doet het wel. Dat rijdt toch lekkerder. Om half 3 zijn we weer terug in het hotel, waar we een lekker cool drinkie (zoals mijn oom in Australië altijd zegt 😎) nemen.
Na een uurtje is het buiten droog en we besluiten toch nog even naar de Titanic Exhibition Orlando te gaan. We hebben geen idee wat we moeten verwachten, maar het is echt indrukwekkend. Hoe verder we komen, hoe meer het binnenkomt. De spullen die opgedoken zijn, de verhalen en foto's van mensen, de ijsberg die er staat en die je aan mag raken, zodat je kunt voelen hoe koud die was en dan beseffen dat het water waar de mensen in lagen nog veel kouder was 😱. Het is echt verschrikkelijk. We hebben bij binnenkomst een boarding pass gekregen met de naam van een van de passagiers erop. Aan het eind hangen de lijsten met namen en of ze het gehaald hebben of niet. Je kunt de QR code scannen en dan heb je een beeld bij "jouw" naam. Dat maakt het helemaal echt. De winkel voor de uitgang lopen we maar snel door. Het voelt niet goed om daar iets te kopen. En ik denk dat de medepassagiers volgende week het ook niet erg zouden waarderen als Will met een pet van de Titanic rond zou lopen 🤭.
Terug in het hotel halen we wat te drinken bij de poolbar en we krijgen gelijk alledrie pizza ook. We zien er vast hongerig uit 😜. We zitten lekker even aan de bar tot het toch weer begint te spetteren, dan zakken we een etage en gaan een spelletje doen op de kamer. Ik ben ook gewoon nog wakker, dus misschien is het klaar met die jetlag nu. Rond half 10 gaan we liggen, want zoals ik vroeger altijd tegen de kinderen zei: "hoe eerder je slaapt, hoe eerder het morgen is."
Ronald Kingma:13 mei 2025Weer prachtig en inlevend geschreven, samen met de filmpjes van Will weer een geheel 👍😘
Valentijn:13 mei 2025Goed hoor👃
Winny:13 mei 2025Wat mooi ( naar omstandigheid )dat door jou6 tattoo er wordt gevraagd naar Sebastian..zo is hij er toch bij😘 en die knopjes in die auto waardoor je een navigatiesysteem krijgt..wat fijn dat die nu ontdekt is...Ron en ik kwamen erachter op de laatste dag toen we na 3 weken weer terug naar het vliegveld moesten😂
Janco, Aalke en Marion.:13 mei 2025Wat hebben jullie een mooie, maar ook indrukwekkende dag gehad. Op naar nog veel meer mooie dagen. 😘