Dag 07
17 mei 2025 - Fort Lauderdale, Florida, Verenigde Staten
Ik ben veel wakker geweest vannacht, vast omdat we vandaag vertrekken. Nou ja, dan heb ik de koffers lekker vroeg klaar en kunnen we mooi bijtijds weg ook 😇.
Na het ontbijt checken we uit en stappen we in de auto. Het is ongeveer 3,5 uur rijden naar ons volgende hotel. De reis gaat voorspoedig en alleen het laatste stukje, in Fort Lauderdale, duurt lang door alle stoplichten. Om ongeveer half 1 zijn we in ons hotel. We hopen de koffers even te kunnen stallen, zodat we de auto in kunnen gaan leveren op de luchthaven en dan een Uber terug kunnen nemen. Het wordt veel beter! We kunnen de kamer al in en dus onze bagage kwijt en wanneer we de auto in hebben geleverd, moeten we maar even bellen, dan worden we opgehaald door de airport shuttle. Nou ja, wat een service!
We zetten alle bagage op de kamer en gaan dan aan de overkant van de straat eerst even een broodje eten, want we hebben trek. Dat broodje is een hele maaltijd en weer errug lekkur 😜.
Daarna rijden we naar de luchthaven, die nog geen 5 kilometer verderop ligt, maar waar we, door alle stoplichten, bijna een half uur over doen. We moeten de auto met een volle tank inleveren, maar we komen nergens een benzinestation tegen, dus we rijden maar gewoon door en zien wel wat de kosten worden. Die vallen reuze mee, nog geen 50 dollar! De prijs per gallon is wel bijna 2x zoveel als we onderweg gezien hebben, maar hé, veel en veel goedkoper dan in Nederland! Ik krijg een uitdraai van die kosten en dan mogen we de sleutel in de auto laten liggen en naar de terminal. Zo makkelijk gaat het gewoon. Ideaal!
Op de luchthaven vraag ik een mevrouw van de informatie of zij ons hotel kan bellen voor de shuttlebus, want mijn telefoon werkt hier niet blijkbaar. Geen probleem, dat doet ze meteen en we mogen naar het ophaalpunt toe. Na ongeveer een half uur komt "ons" busje. Wat verderop pikt hij nog een stel op, oude mensen, die ons niet aankijken of ook maar iets zeggen wanneer ze instappen. Nou ja, dan niet joh 😝. We horen dat ze met dezelfde boot meegaan als wij, dus we houden ons wijselijk stil 😇.
Terug bij het hotel besluiten we naar de terminal te lopen om te kijken hoe ver dat is. We komen wel bij terminal 2, maar het schijnt dat Princess nu van 21 vertrekt. Dat is niet te lopen met deze temperatuur. Toch de shuttle maar dus. Bij de hotelbalie informeren we of daar nog plaats op is, maar de jongen daar raadt het ons af. Het kost 15 dollar per persoon, dus in ons geval 45 dollar. Een Uber is veel en veel goedkoper, adviseert hij. Ook weer opgelost, dat gaan we doen.
Inmiddels smelten we bijna (een beetje zou op zich geen kwaad kunnen 😁), dus we besluiten lekker naar het hotelzwembad te gaan. Daar zijn bijna alle ligbedden bezet, maar er is nog 1 tweepersoons ligbed vrij. Doen we die toch. Er is geen parasol of zo bij, maar dan blijf ik gewoon lekker in het water, dat vind ik geen straf 😎. De mannen op het bed naast ons staan op dat moment op en zeggen in het Nederlands dat zij toch weggaan, dus als we hun bed (met dakje!) willen, dan kan dat. We praten even verder en zij gaan morgen ook met de Enchanted Princess. Dat is dan weer wel leuk 😁. Zij zeggen dat we wel gewoon van terminal 2 vertrekken en dus kunnen lopen, dus we gaan het allemaal nog een keer checken voor morgen. Nu eerst even niks. Ik blijf tot half 7 bij het zwembad en ga dan naar de kamer. Fleur en Will blijven nog wat langer.
We hebben geen puf meer om weg te gaan 's avonds, dus blijven lekker lui in het hotel. Volgens diverse sites die we bekijken, vertrekken we toch echt van terminal 21 morgen, dus dat wordt een Uber. Ook prima. We gaan mooi bijtijds slapen, want morgen gaan we aan boord! Zin in! ⛴️
Valentijn:17 mei 2025Je zou oververmoeid raken zo🤪
Janco, Aalke en Marion.:17 mei 2025Op naar het volgende gedeelte van jullie reis. Wordt ook vast weer prachtig. Veel zien, relaxen, lekker eten, kortom genieten. 😘😘
Winny:18 mei 2025The loveboat..tralalalalala..welcome on board..there is loooooove! ( Tune van de serie 'loveboat'😎) Lieve Es, 2e deel, en die tropische drankjes zien er heerlijk uit 😘